Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jahodové řezy s pudinkovým krémem

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 150 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Jahodové řezy s pudinkovým krémem - postup přípravy

Tyto jahodové řezy s pudinkovým krémem nejenže chutnají úžasně, ale zároveň vás potěší i svým vzhledem. Proto jsou ideální obzvláště na letní posezení s rodinou či přáteli.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Vanilkový krém

Na potření těsta

Na ozdobu

Želé navrch

Na formu

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Formu na pečení (24×37 cm) vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Do větší mísy rozklepněte všechna vejce a přidejte k nim cukr krupici. Obojí prošlehejte a během tohoto procesu do mísy postupně přilijte i rostlinný olej. Po získání krémové konzistence smíchejte v hrnečku hladkou mouku s práškem do pečiva a tuto sypkou směs přisypejte do mísy a zašlehejte ji. Poté už jen zašlehejte oranžádu. Nalijte těsto do připravené formy a tu dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte těsto po dobu 20 až 25 minut.

2. KROK

Mezitím si připravte vanilkový krém. Trochu mléka nalijte do menší misky a smíchejte ho s vanilkovými pudinky v prášku. Zbytek mléka nalijte do hrnce a ohřívejte ho na sporáku. Jakmile bude dostatečně horké (ale ne vroucí), tak k němu přisypejte cukr a obojí promíchejte. Po dosáhnutí bodu varu přilijte mléko smíchané s vanilkovými pudinky a za stálého míchání směs vařte do zhoustnutí. Pudink nechejte vychladnout, občas ho promíchejte.

3. KROK

Do vychladlého pudinku přidejte crème fraîche a obojí vyšlehejte do krému. Hotový korpus potřete jahodovým džemem a na něj navrstvěte vanilkový krém.

4. KROK

Jahody omyjte, zbavte je stopek a nakrájejte na poloviny. Poté jimi dozdobte vrch dezertu. Do menšího hrnce nalijte vodu a promíchejte ji s dort-želé a cukrem.

5. KROK

Poté směs za stálého míchání přiveďte k bodu varu a nechejte ji vařit asi minutu. Za občasného promíchání ji nechejte asi 10 minut vychladnout a poté ji naneste na vrch dezertu. Nechejte dezert alespoň na dvě hodiny v lednici ztuhnout a poté ho můžete podávat. Dobrou chuť!

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů