Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohové šátečky ke kávě

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Tvarohové šátečky ke kávě - postup přípravy

Velmi jednoduchým a rychlým způsobem si můžete doma upéci tvarohové šátečky, které poslouží jako vynikající zákusek ke kávě nebo čaji. Recept na ně nám poskytla paní Lenka Sedláčková.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do zadělávací mísy dejte tvaroh, vejce, změklou heru a polohrubou mouku. Vše promíchejte a zpracujte do hladkého těsta. Z něho na mírně pomoučněném válu vyválejte placku o síle zhruba 3 milimetry. Z těsta vykrájejte čtverce o délce hrany zhruba 10 centimetrů. Můžete zvolit jinou délku podle toho, jak chcete šátečky velké.

2. KROK

V míse si připravte náplň z tvarohu (neměl by být vaničkový), do kterého dejte vejce, čtvrtinu sáčku vanilkového pudinku a podle chuti moučkový cukr. Někteří lidé radí přidat i vanilkový cukr na chuť. Vše rozmíchejte, aby se suroviny náležitě spojily. Do tvarohu by jistě šlo přidat i několik rozinek namočených v rumu.

3. KROK

Na vykrájené čtverce dejte připravenou náplň podél úhlopříčky z jednoho rohu do druhého. Druhé dva rohy přehněte přes náplň a na vrchu spojte. Takto udělané šátečky dejte na plech vyložený pečícím papírem.

4. KROK

Troubu rozehřejte na 190 °C a pečte zhruba 20 minut, dokud nebudou viditelně hotové. Po vyndání z trouby nechte šátečky vychladnout a servírujte posypané moučkovým cukrem. Pokud máte rádi jinou náplň, lze je místo tvarohu plnit například mákem nebo povidly.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů