Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jahodový kompot bez zavařování

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Jahodový kompot bez zavařování - postup přípravy

K přípravě této osvěžující pochoutky budete potřebovat jen 2 suroviny. Jahodový kompot bez zavařování se skvěle hodí na knedlíky, lívance nebo například pudinky.

Ingredience pro:
4 sklenice
+ -

Základ

Na zasypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jahody důkladně očistěte, zbavte je zelených částí, vložte je do většího hrnce a zasypte je cukrem. Ovoce nechte odpočívat 3–5 hodin.

Poznámka: Po hodině jahody opatrně promíchejte.

2. KROK

Poté, co se cukr rozpustí a jahody pustí šťávu, naplňte ovocem i šťávou sterilizované sklenice. Povrch obsahu každé sklenice zasypte třemi lžícemi cukru a sklenice uzavřete.

3. KROK

Poznámka: Sterilizace sklenic je důležitá, protože díky ní zabráníte znehodnocení jejich obsahu bakteriemi a jahodový kompot vám vydrží dlouho poživatelný.

4. KROK

Jahodový kompot bez zavařování skladujte na tmavém a chladném místě. Takto vám vydrží až jeden rok. 

Poznámka: Po otevření sklenice její obsah co nejdřív zkonzumujte.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů