Jahodový kompot bez zavařování - postup přípravy
K přípravě této osvěžující pochoutky budete potřebovat jen 2 suroviny. Jahodový kompot bez zavařování se skvěle hodí na knedlíky, lívance nebo například pudinky.
Základ
Na zasypání
Jahody důkladně očistěte, zbavte je zelených částí, vložte je do většího hrnce a zasypte je cukrem. Ovoce nechte odpočívat 3–5 hodin.
Poznámka: Po hodině jahody opatrně promíchejte.
Poté, co se cukr rozpustí a jahody pustí šťávu, naplňte ovocem i šťávou sterilizované sklenice. Povrch obsahu každé sklenice zasypte třemi lžícemi cukru a sklenice uzavřete.
Poznámka: Sterilizace sklenic je důležitá, protože díky ní zabráníte znehodnocení jejich obsahu bakteriemi a jahodový kompot vám vydrží dlouho poživatelný.
Jahodový kompot bez zavařování skladujte na tmavém a chladném místě. Takto vám vydrží až jeden rok.
Poznámka: Po otevření sklenice její obsah co nejdřív zkonzumujte.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja