Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchý recept na chutný makový koláč pouze z několika přísad

Jednoduchý recept na chutný makový koláč pouze z několika přísad - postup přípravy

Máte rádi tradiční pochoutky, které připomínají úžasné koláče od vašich babiček? V tom případě je pravý čas na to, vyzkoušet tento jednoduchý a nenáročný recept na dokonalý makový koláč, který snadno připravíte z běžně dostupných surovin. Navíc je také jedná o koláč, který budete mít připravený během chvilky a nemusíte v kuchyni trávit půl dne.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Veronika Macháčková

V prvním kroku si nachystáte zhruba středně velkou mísu, ve které dohladka vyšleháte vaječné žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem. Poté postupně přidáte olej a po lžících budete za stálého míchání přidávat také bílý jogurt. Vzniknout by vám měla nepříliš hustá směs, do které poté vmícháte mák.




Po dalším promícháním budete do celé směsi postupně prosévat mouku společně s práškem do pečiva. Tím vám vznikne hotové těsto, které necháte zhruba 20 minut v chladu „odležet“. Mezitím si můžete připravit plech na pečení, který vyložíte pečícím papírem. Když poté bude těsto dostatečně vychladlé, rovnoměrně jej nalijete na připravený plech a vložíte do trouby předehřáté na 180 stupňů, kde podle potřeby pečete zhruba 40 minut.

Když pak máte koláč upečený, pouze ho nechte vychládnout a mezitím si připravte polevu. Na tu stačí pouze rozpustit čokoládu společně s olejem nad vodní lázní a pomalu nalít na vychladlý koláč. Nechte zatuhnout a poté můžete rozkrájet a podávat. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů