Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Medová kuřecí křídla se zelným salátem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Medová kuřecí křídla se zelným salátem - postup přípravy

Ohromte svou rodinu a připravte jim marinovaná medová kuřecí křídla, která chutnají jako ze špičkové restaurace. Stačí je doplnit čerstvým pečivem a osvěžujícím zelným salátem.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Kuřecí křidýlka

Medová omáčka

Zelný salát

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Křidýlka pečlivě očistěte pod tekoucí vodou a poté je přendejte do větší misky. Polijte je olivovým olejem, přidejte sůl, barevný pepř, černý pepř, uzenou papriku a kypřicí prášek do pečiva.

2. KROK

Křidýlka důkladně promíchejte a nechte je marinovat přibližně 15 minut. Rozehřejte v hluboké pánvi olej a osmažte je na silném ohni přibližně 8 minut.

3. KROK

Zelí nakrájejte na tenké proužky a přendejte ho do mísy. Očištěnou mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle a přidejte ji k zelí.

4. KROK

Na tenké plátky nakrájejte šalotku a kopr nasekejte najemno. Do jiné mísy dejte majonézu, med, hořčici, sůl a pepř. Směs pečlivě prošlehejte metličkou a poté ji vlijte do mísy se zelím. Salát promíchejte a dejte ho do lednice.

5. KROK

Křidýlka vyjměte z pánve a přendejte je na samostatný talíř. Do jiné pánve nalijte med, srirachu a máslo. Směs promíchejte a nechte ji projít varem. Poté ji ihned nalijte na křidýlka.

6. KROK

Hotová křidýlka můžete ihned podávat. Přendejte na servírovací talíř a lehce je polijte omáčkou. Salát můžete přidat ke křidýlkům nebo ho servírujte v samostatné misce.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Essen Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů