Jednoduchý recept na nejlepší Vosí hnízda

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
120 minut
ČAS VAŘENÍ
minut
NÁROČNOST
Snadná

Jednoduchý recept na nejlepší Vosí hnízda - postup přípravy

K vánočním svátkům patří i vosí hnízda, s kterými není příliš práce. Nepečené cukroví si získává své fanoušky čím dál více. I přesto, že k jeho přípravě nepotřebujete troubu, je velice chutné. Inspirujte se tímto jednoduchým receptem a oslňte svou rodinu dokonalými vosími úlky.

Nejprve se pusťte do přípravy těsta. Do mísy si nasypte najemno rozemleté dětské piškoty (150 g) spolu s jemně mletými vlašskými oříšky. Dále suroviny zasypte prosátým moučkovým cukrem, přidejte změklé máslo, kakaový prášek, jeden vaječný bílek a mléko. Vypracujte nejlépe rukama homogenní a hladké těsto. To zabalte do fólie a dejte chladit do lednice na 60 minut. Mezitím si připravte krémovou náplň z vaječného žloutku, másla, rumu a moučkového cukru. Všechny ingredience smíchejte v malé misce do hustější pasty.

K sestavování vosích hnízd budete potřebovat pravděpodobně speciální formičky, aby se vám vše dobře kompletovalo. Do jednotlivých formiček tedy vtiskněte prsty vychlazené těstíčko, pak do nich navrstvěte trochu krému a zaklopte dětským piškotem.




Takto byste měli vytvořit asi 25 kousků vosích úlků. Ty skladujte v krabici. Vhodným místem na jejich umístění je lednice. Pochutnat si můžete na tomto skvostném cukroví třeba s hrníčkem svařáku nebo grogu.

Přejeme dobrou chuť.

Galerie

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 90 hlasů
Nahlásit chybu
144 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma
rychlé pokrmy
Bramborové placky à la pizza se šunkou a mozzarellou
0 hlasů
15 minut
15 minut
Přílohy, pečivo
V hlavní roli chleba: Obložená topinka a jogurtový chlebíček
0 hlasů
minut
minut
rychlé pokrmy
2 luxusní recepty na zapečenou plněnou bagetu
0 hlasů
15 minut
15 minut
rychlé pokrmy
Zapečená bageta se sýrem, máslem, česnekem a petrželkou
0 hlasů
10 minut
20 minut

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty