Jednoduchý recept na tvarohový moučník - postup přípravy
Tento recept na lahodný tvarohový dort je nejenže velmi jednoduchý, takže jej zvládne jak začátečník, tak i zkušení kuchař, navíc je ale jeho příprava velmi rychlá a dá se připravit z běžně dostupných surovin. To vše ještě podtrhuje jeho jemná chuť, kterou si zamilují jak malí, tak i velcí a úspěch je tedy téměř zaručen.
Ingredience
Nejdříve si ve středně velké misce smícháme tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, špetkou soli a měkkým máslem. Veškeré tyto ingredience pořádně rozmixujeme pomocí mixéru a poté přidáme vaječné žloutky.
Poté vmícháme prosetou mouku a jedlou sodu a opět vše pořádně promícháme. Vzniklé těsto musí být husté a nelepivé, tak aby se nám s ním dobře pracovalo.
Těsto necháme chvilku bokem a připravíme si pracovní stůl, který lehce posypeme moukou. Poté na pomoučeném stole rozválíme těsto přibližně na tloušťku asi půl centimetru. Z těsta pak pomocí hrnku vykrojíme kruhy, přibližně 5 centimetrů veliké.
Poté spojíme vždy 4 kruhy dohromady, vytvoříme ruličku a tu překrojíme na polovinu. Vznikne nám z toho tvar připomínající růži.
Tyto „růžičky“ rovnoměrně uložíme na plech vedle sebe, potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Takto pečeme přibližně 25 – 30 minut podle potřeby.
Nakonec necháme tvarohové růžičky vychladnout a posypeme práškovým cukrem. Dokonale se hodí například ke snídani, ke kávě nebo kakau, a navíc vypadají opravdu hezky. Tak dobrou chuť!