Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Celerová směs proti cukrovce

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 140 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Celerová směs proti cukrovce - postup přípravy

Pokud trpíte na cukrovku či zvýšený cholesterol, pak víte, že tyto zdravotní problémy nejsou nic, co byste měli brát na lehkou váhu, a je potřeba je řešit. Proto není nic lepšího, než si pomoci tímto přírodním lékem, který si hravě zvládnete připravit doma.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Citrony dejte do misky s vodou a jedlou sodou, poté je důkladně omyjte hadříkem nebo houbičkou. Rozkrojte je na poloviny a vymačkejte z nich veškerou šťávu, jejich kůru si ponechejte na pozdější použití. Celer oloupejte a nakrájejte ho na malé kostičky. Nachystejte si menší hrnec a nasypejte do něj všechny citronové slupky a pokrájený celer.

2. KROK

Přidejte do hrnce bobkové listy a nakonec do něj nalijte vodu. Mírně směs promíchejte, zakryjte hrnec pokličkou a dejte ho na sporák. Zapněte oheň na nejvyšší stupeň, a jakmile se voda trochu vyvaří, vařte směs pod pokličkou na mírném plameni po dobu 20 minut. Poté zkontrolujte vidličkou, zda je celer již měkký.

3. KROK

Pokud ano, sundejte hrnec ze sporáku a nechejte směs ještě na dvě hodiny vychladit. Následně z něj vyjměte bobkové listy a přebytečnou tekutinu nalijte do sklenice. Získanou šťávu klidně ihned vypijte, posílí vám imunitu. Celer s citronem dejte do mixéru a udělejte z nich pyré.

4. KROK

Uprostřed tohoto procesu mixování na chvíli zastavte a nalijte do mixéru také citronovou šťávu. Po finálním rozmixování získáte hustou pastu. Tu uzavřete do větší sklenice s víčkem, přidejte k ní pár plátků citronu a skladujte v lednici. Spotřebujte pastu během dvou měsíců. Každé ráno snězte jednu lžičku nalačno.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů