Jednoduchý a rychlý jahodový koláč - postup přípravy
Jedním z mnoha způsobů, jak zpracovat úrodu jahod, je upéct z nich jahodový koláč. Je velmi jednoduchý, rychle hotový a chutná skvěle.
Ingredience
Ve větší míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a také vanilkový cukr. Přidejte vejce, olej a přilijte trochu mléka. Začněte těsto promíchávat.
Postupně přilévejte mléko a zpracovávejte těsto, dokud nebude hladké a bez hrudek. Jahody nakrájejte na menší kousky a přidejte je do mísy k těstu.
Těsto spolu s jahodami nalijte na plech s vyšším okrajem o rozměrech 35×25 cm, který jste předtím vyložili pečicím papírem. Dejte ho do trouby předehřáté na 180 °C a pečte zhruba 35–40 minut.
Zda je koláč hotový, můžete zkontrolovat tak, že do něj zapíchněte špejli. Pokud ji vytáhnete suchou, koláč je hotový a troubu můžete vypnout. Po vychladnutí koláč můžete pocukrovat moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.