Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládový dort s pudinkovým krémem a vanilkou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 46 minut

Čokoládový dort s pudinkovým krémem a vanilkou - postup přípravy

Připravte si jeden z nejlahodnějších dezertů, který vypadá luxusně a skvěle se hodí na slavnostní stůl. Čokoládový dort s pudinkovým krémem připravíte za pár minut.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Korpus

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem a špetkou soli. Přidejte olej, a jakmile se ingredience propojí, také mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

2. KROK

V samostatné míse smíchejte horkou vodu s kakaem a směs vmíchejte do těsta. To vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–40 minut. 

3. KROK

Poznámka: Před pečením těsto projeďte špejlí. Díky tomu z něj unikne přebytečný vzduch. Zda je těsto upečené, ověřte také pomocí špejle. Pokud se na ní těsto nezachytí, máte hotovo.

4. KROK

Upečený korpus z ráfku vyklopte a nechte ho chladnout. Mezitím připravte krém. V rendlíku smíchejte cukr s kukuřičným škrobem, kakaem, vejcem a mlékem. Ingredience vařte 3–4 minuty, do zhoustnutí.

5. KROK

Krém odstavte z tepla, vmíchejte do něj vanilkový cukr s máslem a přelijte ho do misky. Tu zakryjte potravinovou fólií a krém nechte volně vychladnout.

Tip: Aby na krému nevznikl škraloup, měla by se ho fólie přímo dotýkat.

6. KROK

Z vrchní části korpusu horizontálně odřízněte tenkou vrstvu, kterou odložte bokem. Zbytek korpusu rozřízněte na tři stejné části a první z nich vložte do dortového ráfku, kde ji pokryjte třetinou krému.

7. KROK

Postup opakujte, dokud budete mít ingredience a vrstvení zakončete krémem. Ten pokryjte polevou, kterou připravíte rozpuštěním čokolády v horkém mléce.

Tip: Asi 3 lžíce krému si odložte stranou na závěrečné zdobení.

8. KROK

Čokoládový dort s pudinkovým krémem vložte na několik hodin do lednice. Poté jeho strany ozdobte krémem a pokryjte rozmixovanou tenkou částí korpusu.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Olga Lungová

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů