Čokoládový dort s pudinkovým krémem a vanilkou - postup přípravy
Připravte si jeden z nejlahodnějších dezertů, který vypadá luxusně a skvěle se hodí na slavnostní stůl. Čokoládový dort s pudinkovým krémem připravíte za pár minut.
Korpus
Krém
Poleva
Vejce vyšlehejte s cukrem a špetkou soli. Přidejte olej, a jakmile se ingredience propojí, také mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
V samostatné míse smíchejte horkou vodu s kakaem a směs vmíchejte do těsta. To vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–40 minut.
Poznámka: Před pečením těsto projeďte špejlí. Díky tomu z něj unikne přebytečný vzduch. Zda je těsto upečené, ověřte také pomocí špejle. Pokud se na ní těsto nezachytí, máte hotovo.
Upečený korpus z ráfku vyklopte a nechte ho chladnout. Mezitím připravte krém. V rendlíku smíchejte cukr s kukuřičným škrobem, kakaem, vejcem a mlékem. Ingredience vařte 3–4 minuty, do zhoustnutí.
Krém odstavte z tepla, vmíchejte do něj vanilkový cukr s máslem a přelijte ho do misky. Tu zakryjte potravinovou fólií a krém nechte volně vychladnout.
Tip: Aby na krému nevznikl škraloup, měla by se ho fólie přímo dotýkat.
Z vrchní části korpusu horizontálně odřízněte tenkou vrstvu, kterou odložte bokem. Zbytek korpusu rozřízněte na tři stejné části a první z nich vložte do dortového ráfku, kde ji pokryjte třetinou krému.
Postup opakujte, dokud budete mít ingredience a vrstvení zakončete krémem. Ten pokryjte polevou, kterou připravíte rozpuštěním čokolády v horkém mléce.
Tip: Asi 3 lžíce krému si odložte stranou na závěrečné zdobení.
Čokoládový dort s pudinkovým krémem vložte na několik hodin do lednice. Poté jeho strany ozdobte krémem a pokryjte rozmixovanou tenkou částí korpusu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Olga Lungová