Jednoduchý těstovinový salát se zeleninou a sýrem - postup přípravy
Snadný a rychlý těstovinový salát poslouží jako svěží a lehký oběd na horké letní dny, případně jako příloha ke grilovanému či pečenému masu. Vyzkoušejte oblíbený domácí recept od paní Lenky Sedláčkové.Těstoviny uvařte podle návodu al dente, slijte je a propláchněte studenou vodou, aby vychladly. Nechte je důkladně okapat a vsypte do hluboké salátové mísy.
Rajčata, okurky a papriku omyjte a osušte, očistěte je od konců a stopek a nakrájejte na velmi malé kostičky, které přihoďte do mísy k uvařeným těstovinám. Měkký salám nakrájejte nadrobno, sýr nastrouhejte nahrubo a obojí přidejte do salátu. Vše podle chuti osolte a opepřete, přidejte majonézu a bílý jogurt a salát důkladně, avšak jemně promíchejte, abyste nerozbili strukturu těstovin. Hotový salát nechte vychladit v lednici a podávejte.