Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Teplý zelný salát s rajčaty a česnekem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Teplý zelný salát s rajčaty a česnekem - postup přípravy

Připravte si teplý zelný salát, který je ideální jako lehké hlavní jídlo, ale poslouží i jako příloha k masovým pokrmům. Připravíte ho rychle, snadno a jen za pár korun.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Na pánvi s rozpáleným olejem smažte nakrájená rajčata s nakrájeným česnekem. K ingrediencím přidejte nasekanou petrželku a vše zamíchejte. Suroviny smažte 1 minutu a poté je ochuťte solí, mletou sladkou paprikou a mletým kmínem.

2. KROK

Pokračujte ve smažení další minutu a do směsi vmíchejte kurkumu s rajčatovým protlakem. Na závěr do směsi vmíchejte zelí, nakrájené na proužky a vše smažte 5–10 minut, do změknutí. 

3. KROK

Tip: Teplý zelný salát servírujte s oblíbeným pečivem nebo ho přidejte k hlavnímu jídlu, jako přílohu.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: ricette arabe

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů