Teplý zelný salát s rajčaty a česnekem - postup přípravy
Připravte si teplý zelný salát, který je ideální jako lehké hlavní jídlo, ale poslouží i jako příloha k masovým pokrmům. Připravíte ho rychle, snadno a jen za pár korun.
Ingredience
Na pánvi s rozpáleným olejem smažte nakrájená rajčata s nakrájeným česnekem. K ingrediencím přidejte nasekanou petrželku a vše zamíchejte. Suroviny smažte 1 minutu a poté je ochuťte solí, mletou sladkou paprikou a mletým kmínem.
Pokračujte ve smažení další minutu a do směsi vmíchejte kurkumu s rajčatovým protlakem. Na závěr do směsi vmíchejte zelí, nakrájené na proužky a vše smažte 5–10 minut, do změknutí.
Tip: Teplý zelný salát servírujte s oblíbeným pečivem nebo ho přidejte k hlavnímu jídlu, jako přílohu.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ricette arabe