Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové rolky se sýrem a okurkami

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Vepřové rolky se sýrem a okurkami - postup přípravy

Užijte si křupavou strukturu a šťavnatost vepřových rolek, které jsou plné jemného sýra. Chutnají i zastudena, hodí se proto nejen k obědu, ale i na slavnostní mísy.

Ingredience pro:
9 kusů
+ -

Základ

Náplň

Na obalení

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Maso nařežte na 9 plátků, které jemně naklepejte. 

Tip: Plátky masa naklepávejte přes sáček, který zabrání odstřikování šťávy do okolí a zmírní riziko porušení struktury masa.

2. KROK

Vepřové plátky ochuťte solí, pepřem a potřete je taveným sýrem. Ten posypte nasekanou petrželkou a pokryjte nahrubo nastrouhanými okurkami. 

3. KROK

Plátky masa zarolujte ze širší strany, rozkrojte na polovinu a vyskládejte je na plech, pokrytý pečicím papírem. Vepřové rolky obalte v rozšlehaných vejcích se solí, v mouce a nakonec ve strouhance. 

4. KROK

Pokrm následně smažte v rozpáleném oleji 15 minut. Po této době rolky obraťte a pokračujte ve smažení dalších 15 minut. 

Tip: Vepřové rolky můžete podávat s omáčkou, jejíž přípravu najdete níže ve videu.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů