Vepřové rolky se sýrem a okurkami - postup přípravy
Užijte si křupavou strukturu a šťavnatost vepřových rolek, které jsou plné jemného sýra. Chutnají i zastudena, hodí se proto nejen k obědu, ale i na slavnostní mísy.
Základ
Náplň
Na obalení
Na smažení
Maso nařežte na 9 plátků, které jemně naklepejte.
Tip: Plátky masa naklepávejte přes sáček, který zabrání odstřikování šťávy do okolí a zmírní riziko porušení struktury masa.
Vepřové plátky ochuťte solí, pepřem a potřete je taveným sýrem. Ten posypte nasekanou petrželkou a pokryjte nahrubo nastrouhanými okurkami.
Plátky masa zarolujte ze širší strany, rozkrojte na polovinu a vyskládejte je na plech, pokrytý pečicím papírem. Vepřové rolky obalte v rozšlehaných vejcích se solí, v mouce a nakonec ve strouhance.
Pokrm následně smažte v rozpáleném oleji 15 minut. Po této době rolky obraťte a pokračujte ve smažení dalších 15 minut.
Tip: Vepřové rolky můžete podávat s omáčkou, jejíž přípravu najdete níže ve videu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cookrate – Meat Delish