Rychlý zelný salát s česnekem - postup přípravy
Rychlý zelný salát s česnekem je svěží, pikantní příloha, která skvěle doplní masové pokrmy. Připravíte ho jednoduše, během pár minut a oživíte jím každý talíř.
Základ
Zdobení
Zelí nakrájejte na proužky, které důkladně propláchněte vodou a vymačkejte z nich maximum tekutiny. Poté zelí smíchejte se solí a nechte ho pár minut odpočívat.
Poznámka: Díky soli zelí zkřehne.
Mezitím na pánvi s rozpáleným olejem smažte 1–2 minuty na plátky nakrájený česnek. Jakmile získá zlatohnědou barvu, přidejte k němu sherry ocet, mletou sladkou papriku, mletý kmín, sůl a pepř.
Směs smažte 30 vteřin a smíchejte ji se zelím.
Tip: Rychlý zelný salát s česnekem servírujte posypaný nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Spain on a Fork