Jemná drožďová pomazánka se smetanou - postup přípravy
Pomazánka z čerstvého droždí a vajíček podle receptu od paní Petry Pospíchalové je něco, co ve vaší domácí kuchařce prostě nesmí chybět. Nejenže díky ní zajistíte chutnou a rychlou večeři, kdykoliv nebude času nazbyt, ale hodí se i jako pomazánka na chlebíčky či jednohubky při slavnostních příležitostech.
Ingredience
Oloupejte cibuli a nasekejte ji nadrobno. V pánvi rozehřejte trochu oleje a nechte v něm zpěnit nakrájenou cibulku. Rozdrobte do pánve droždí, počkejte, až se rozpustí, a poté jej osolte, opepřete a okmínujte.
Do drožďové směsi vyklepněte dvě vajíčka a míchejte, dokud se nesrazí. Směs zjemněte kouskem másla a dvěma lžičkami plnotučné smetany. Promíchejte ji, podle chuti případně ještě přisolte či opepřete a nechte vychladnout.
Hotovou a zchladlou pomazánku natírejte na čerstvé pečivo a ozdobte ji čerstvou nebo nakládanou zeleninou a jemně nasekanými čerstvými bylinkami.