Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pomazánka z pečeného masa s česnekem

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 180 minut

Pomazánka z pečeného masa s česnekem - postup přípravy

Pokud vás už obyčejné pomazánky nudí, pak vyzkoušejte tuto z pečeného masa, cibule a česneku podle YouTube kanálu Recepty bez brepty. Nejlépe si ji vychutnáte s krajícem čerstvého křupavého chleba a nakládanou zeleninou.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Bílou a červenou cibuli očistěte a nakrájejte ji na menší kostičky. Česnek oloupejte, lehce ho stlačte nožem a poté ho nakrájejte na tenké kousky. Zeleninu přendejte do pekáče.

2. KROK

Vepřovou krkovici společně s bůčkem nakrájejte na plátky. Z bůčku odkrojte kůži a dejte ji stanou. Zbytek masa poté nakrájejte na větší kostky. Přendejte ho k zelenině a dochuťte ho solí a černým mletým pepřem.

3. KROK

Do pekáče přidejte hořčici a vše pečlivě promíchejte. Na maso položte sádlo a vyskládejte na něj i kůži z bůčku. Pekáč přendejte do předehřáté trouby na teplotu 130 °C a maso pečte 3 hodiny.

4. KROK

Nakládanou papriku a okurky nakrájejte na kostičky a dejte je stranou. Upečené maso vyjměte z trouby a rozmačkejte ho pomocí mačkadla na brambory.

5. KROK

Masovou směs dochuťte solí ,lžící hořčice a vsypte do něj nakrájenou zeleninu. Vše pečlivě promíchejte a nechte ji vychladnout, ideálně přes noc. Pečenou pomazánku můžete servírovat s čerstvým pečivem a zeleninou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů