Jemná a nadýchaná bublanina s třešněmi - postup přípravy
Vyzkoušejte osvědčený recept na nadýchanou a vláčnou bublaninu podle receptu od paní Martiny Wágnerové. Uvidíte, že nezbyde ani kousek.
Ingredience
Z bílků vyšlehejte pevný sníh a žloutky utřete s oběma druhy cukru do pěny. K pěně ze žloutků postupně přilévejte vodu, olej i mléko. Těsto stále důkladně šlehejte.
Do těsta přidejte mouku s míchanou s práškem do pečiva a nakonec také vyšlehaný sníh z bílků.
Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech. Bublaninu poklaďte oblíbeným ovocem, například třešněmi, a pečte ji v troubě předehřáté na 170 °C.
Pokud se chystáte péct bublaninu s nevypeckovanými třešněmi, promíchejte je nejdříve se lžící hladké mouky. Zajistíte tak, že vám ovoce nepropadne až na dno bublaniny.
Pokud chcete bublaninu péct v dortové či koláčové formě, postačí vám poloviční dávka všech surovin.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.