Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené pirohy s masovou náplní

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 48 minut

Smažené pirohy s masovou náplní - postup přípravy

Nevíte-li, co k obědu, připravte si jednoduché smažené pirohy s masem, které zvládnou i začátečníci. Jsou plné šťavnaté náplně s bohatou a aromatickou chutí.

Ingredience pro:
12 kusů
+ -

Těsto

Do těsta

Náplň

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku smíchejte s cukrem, solí a směs vmíchejte do vroucí vody v pánvi. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

2. KROK

Vše vařte 3–5 minut, dokud nevznikne těsto, které přendejte do mísy a nechte vychladnout. Do těsta následně zapracujte mouku s kypřicím práškem do pečiva, olejem, zakryjte ho a nechte odpočívat 10 minut.

3. KROK

V pánvi s rozpáleným olejem smažte na proužky nakrájenou cibuli 2–3 minuty. Poté k ní přidejte mleté maso a pokračujte ve smažení 10 minut. 

4. KROK

Směs ochuťte solí, pepřem, mletou sladkou paprikou a odstavte ji z tepla.

Tip: Do masové směsi můžete použít i jiné oblíbené koření dle vlastní chuti.

5. KROK

Těsto rozdělte na 12 stejných kousků, z kterých vytvořte placky o tloušťce 0,5 cm. Do středu každé z nich vložte trochu náplně, kterou do těsta zabalte. 

6. KROK

Pirohy smažte ze všech stran přibližně 10 minut, dozlatova.

Tip: Smažené pirohy odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: AZIZA GOTOVIT

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů