Smažené pirohy s masovou náplní - postup přípravy
Nevíte-li, co k obědu, připravte si jednoduché smažené pirohy s masem, které zvládnou i začátečníci. Jsou plné šťavnaté náplně s bohatou a aromatickou chutí.
Těsto
Do těsta
Náplň
Na smažení
Mouku smíchejte s cukrem, solí a směs vmíchejte do vroucí vody v pánvi.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Vše vařte 3–5 minut, dokud nevznikne těsto, které přendejte do mísy a nechte vychladnout. Do těsta následně zapracujte mouku s kypřicím práškem do pečiva, olejem, zakryjte ho a nechte odpočívat 10 minut.
V pánvi s rozpáleným olejem smažte na proužky nakrájenou cibuli 2–3 minuty. Poté k ní přidejte mleté maso a pokračujte ve smažení 10 minut.
Směs ochuťte solí, pepřem, mletou sladkou paprikou a odstavte ji z tepla.
Tip: Do masové směsi můžete použít i jiné oblíbené koření dle vlastní chuti.
Těsto rozdělte na 12 stejných kousků, z kterých vytvořte placky o tloušťce 0,5 cm. Do středu každé z nich vložte trochu náplně, kterou do těsta zabalte.
Pirohy smažte ze všech stran přibližně 10 minut, dozlatova.
Tip: Smažené pirohy odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: AZIZA GOTOVIT