Jemný nepečený dort s čokoládovou polevou - postup přípravy
Ne každý člověk byl obdařen darem pečením a někdy ani nemusíte mít k dispozici troubu. V takových případech je více než užitečné znát recepty na dezerty, které nemusíte péct. Třeba tento z čokoládových oplatek si zamilujete.
Ingredience
Čokoládové oplatky umístěte do mísy a ponorným mixerem je rozmixujte na kaši. Nachystejte si formu na dort, vyložte ji acetátovou folií a takto vytvořené těsto do ní umístěte a zarovnejte lžicí. Do mísy rozklepněte pět vajec a oddělte žloutky od bílků. Do sklenice nalijte 100 ml vody a přidejte želatinu. Z bílků začněte šlehat sníh, do kterého postupně přisypávejte veškerý moučkový cukr.
Poté přilijte i rozpuštěnou želatinu a opět zašlehejte. Polovinu takto vytvořeného sněhu nalijte na těsto ve formě, druhou si ještě odložte. Zašlehejte do ní kakaový prášek a nalijte ji na bílý sníh. S pomocí stěrky bílý i hnědý sníh lehce zamíchejte tak, aby vám vznikly hezké ornamenty, ale zároveň dávejte pozor, aby se barvy neslily do jedné.
Odložte do lednice na 30 minut. Poté z dezertu sundejte formu i fólii. Nechejte rozpustit čokoládu, ze které budete dělat polevu. Přidejte do ní máslo, promíchejte a počkejte, až vám vznikne jednolitá poleva. Polijte jí dort, rovnoměrně ji rozprostřete stěrkou a dejte ještě na 30 minut do lednice. Po vytažení můžete okamžitě servírovat, dobrou chuť!