Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smetanový zmrzlinový dort à la „Ruská zmrzlina“

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 2 minuty

Smetanový zmrzlinový dort à la „Ruská zmrzlina“ - postup přípravy

Pokud patříte k milovníkům Ruské zmrzliny, tento recept vás ohromí. Smetanový zmrzlinový dort je její věrnou kopií a připravíte ho jen z pár ingrediencí a velmi rychle.

Ingredience pro:
1 kus
+ -
Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V hrnci vyšlehejte vaječné žloutky s cukrem, vanilkovým aroma a mlékem. Hrnec umístěte na sporák a směs, za stálého míchání, přiveďte k varu. 

2. KROK

Směs se žloutky vařte 1–2 minuty do mírného zhoustnutí, poté ji přelijte do misky, zakryjte ji sáčkem nebo potravinovou fólií a nechte zchladnout v lednici. 

Tip: Fólii položte na misku tak, aby se směsi přímo dotýkala. Díky tomu na jejím povrchu nevznikne škraloup.

3. KROK

V jiné míse vyšlehejte smetanu dotuha a důkladně do ní vmíchejte vychlazenou žloutkovou směs. Poté dortový ráfek vyplňte jedním kusem cukrářského oplatku, směs na něj nalijte a zakryjte ji druhým kusem cukrářského oplatku tak, jak je možné vidět ve videu níže. 

4. KROK

Poznámka: Smetanový zmrzlinový dort dejte na 4 hodiny do mrazáku. Poté, co ztuhne, podávejte jej nakrájený na kousky.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Rychlé dezerty zde

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů