Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládový fudge

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 120 minut
čas vaření Vaření: 7 minut

Čokoládový fudge - postup přípravy

Lahodný čokoládový krém na plnění a zdobení dortů je tvarově stálý, ale není odolný vysokým teplotám a nevydrží příliš dlouho mimo lednici. Je ale neskutečně lahodný a připravíte ho snadno a rychle z pouhých 3 ingrediencí.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Kondenzované mléko nalijte do kastrůlku a přidejte k němu neslazený kakaový prášek, který prosejte přes jemné sítko, abyste z něho odstranili hrudky. Ty protlačte skrze sítko s pomocí kulaté strany lžíce. Obě přísady metličkou důkladně promíchejte.

2. KROK

Kastrůlek se směsí kakaa a kondenzovaného mléka položte na sporák a zapalte pod ním mírný oheň. Zahřívejte směs tak dlouho, dokud se kakao s mlékem úplně nespojí. V průběhu míchání směs vytrvale míchejte, aby se směs nepřipálila. Je k tomu velice náchylná, proto si dejte pozor.

3. KROK

Když se přísady v rendlíku spojí do hladkého a lesklého, velmi hustého krému, je vaše práce u konce. Bude to trvat okolo 3 až 4 minut.

4. KROK

Když v krému přestanou být zřetelné jakékoliv hrudky kakaa, přidejte ve dvou krocích máslo nakrájené na menší kostky. V tomto případě nikdy nepoužívejte margarín, protože má jiné vlastnosti a krém by s ním nefungoval tak, jak má.

5. KROK

Pokračujte v zahřívání a míchání, dokud se máslo dokonale nepropojí s krémem. Poté, co přidáte druhou dávku másla a zpola ji vmícháte do směsi, můžete vypnout oheň. Pokračujte v míchání, dokud se máslo s krémem dokonale nespojí. Po dokončení míchání krém získá pokojovou teplotu.

6. KROK

Dejte pozor, abyste směs nezahřáli moc, jednotlivé složky by se mohly začít oddělovat od sebe. Pokud by se vám to nedopatřením stalo, nechte krém vychladit v lednici, poté jej vyšlehejte ručním šlehačem, vložte ho zpátky do lednice a pak ho znovu krátce prošlehejte.

7. KROK

Jakmile se máslo s krémem dokonale spojí, můžete směs použít jako polevu na dort, protože je velmi krásná a lesklá. Pokud chcete krém uskladnit či použít na zdobení, přelijte ho z kastrůlku do misky, překryjte ho přilnavou fólií tak, aby ležela přímo na hladině směsi, a vložte krém na dvě hodiny do lednice. Nakonec jej vyšlehejte ručním šlehačem, naplňte jím zdobicí sáček a použijte k ozdobení dortů, košíčků či jakýchkoliv jiných dezertů.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů