Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jitrocelový sirup jen ze 2 surovin

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut

Jitrocelový sirup jen ze 2 surovin - postup přípravy

Jitrocelový sirup pomáhá ulevit od kašle a působí protizánětlivě. Výhodou je rychlá příprava jen ze 2 surovin, díky které získáte pochoutku plnou vitamínů a dalších živin.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jitrocelové listy opláchněte a pomocí lžíce jemně naklepejte. 

Poznámka: Díky tomuto kroku listy pustí šťávu a sirup bude mít výraznější chuť.

2. KROK

Listy nastříhejte na menší kusy, které vložte do sklenice, kde je zalijte medem. Sklenici uzavřete a nechte ji stát na světlém místě po 28 dní.

Poznámka: Sklenice by neměla stát na přímém slunci.

3. KROK

Po této době jitrocelový sirup přeceďte a uložte do sterilizované sklenice, kterou uchovávejte na tmavém a chladném místě.

Poznámka: Pokud je jitrocelový sirup příliš hustý, můžete ho zředit trochou citronové šťávy.

4. KROK

Dávkování

Denně konzumujte 2–3 lžíce jitrocelového medu. Můžete ho vkládat přímo do úst nebo ho přidat do studeného čaje či jiné tekutiny. 

5. KROK

Účinky

Jitrocel je bohatý na vitamíny A, C a K. Obsahuje také železo, vápník a kyselinu fosforečnou. Díky obsahu mnoha živin je protizánětlivý a tlumí dráždivý kašel. 

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Kuhanje je zabavno

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů