Bramborová polévka s bramborovou buchtou

i Zdroj fotografie: Irena Scholtzová
ČAS PŘÍPRAVY
60 minut
ČAS VAŘENÍ
45 minut
NÁROČNOST
Snadná

Bramborová polévka s bramborovou buchtou - postup přípravy

Poctivá bramboračka zahuštěná pouhou zeleninou a doplněná o chutnou bramborovou buchtu podle receptu paní Ireny Scholtzové vydá za plnohodnotný oběd. Přípravy se přitom nemusejí obávat ani začátečníci.
1. KROK

Nejprve připravte bramborové buchty. V misce smíchejte cukr, rozdrobené kvasnice a teplé mléko do hladké směsi a nechte ji asi 15 minut v teple stát, dokud se na povrchu neobjeví pěna. Oloupejte brambory a česnek a obojí nastrouhejte najemno a smíchejte dohromady spolu s kváskem. Přidejte hladkou mouku, vejce, sůl a majoránku a zadělejte řidší těsto. Pekáč vytřete sádlem a vlijte do něj těsto, které nechte asi 30 minut vykynout. Poté ho pečte ve vyhřáté troubě při teplotě 190 °C po dobu kolem 35 minut dozlatova.

2. KROK

Očistěte brambory, mrkve a pastináky a nakrájejte je na menší kousky do velkého hrnce. Přidejte pokrájenou jarní cibulku, sůl, kmín, majoránku a olej, zalijte dvěma litry vody, přiklopte pokličkou a nechte na sporáku asi 30 minut vařit, dokud všechna zelenina nezměkne.

3. KROK

Naberte asi půl litru polévky, včetně zeleniny, a tyčovým mixérem ji promixujte do husté a hladké kaše, kterou za stálého míchání nalijte zpátky do polévky. Přidejte hrst sušených hub, nechte ještě 5 minut provařit a podávejte spolu s bramborovou buchtou.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 232 hlasů
Nahlásit chybu
136 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty