Domácí zavařené limonády z čerstvého ovoce a máty

Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Domácí zavařené limonády z čerstvého ovoce a máty - postup přípravy

Výroba domácích limonád je hned po pečivu novou módní vlnou mezi restauratéry i v domácnostech. Pokud byste si rádi připravili lahodné nápoje ze sezónního ovoce, které vydrží až do příštího roku, stačí vám na to jen hromada velkých zavařovacích sklenic, čerstvé ovoce a nať máty.
1. KROK

Postup u všech receptů je tentýž. Ovoce rozkrájejte a zbavte je pecek a jadřinců. Vložte je do zavařovací sklenice, podle potřeby přidejte mátu a vše zasypejte cukrem a zalijte vroucí vodou. Co se týče cukru, uvedené množství je pouze orientační a můžete ho přizpůsobit podle vlastních preferencí, případně jej nahradit jiným druhem sladidla.

2. KROK

Sklenice zvolna uzavřete víčky a vložte je do hrnce, jehož dno je vyložené starým ručníkem či utěrkou. Nalijte do hrnce vodu tak, aby dosahovala asi do poloviny výšky sklenice, a nechte zavařit asi 15 minut. Poté vyjměte sklenice z vodní lázně a pevně zatáhněte víčka.

3. KROK

Sklenice otočte dnem vzhůru, překryjte je dekou nebo několika vrstvami ručníků a nechte je zvolna vychladnout na pokojovou teplotu. Hotové limonády uskladněte na temném a chladném místě, jako je sklep či spíž, kde vydrží i déle než rok.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 1184 hlasů
Nahlásit chybu
102 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt