Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Broskvová šťáva ze 4 ingrediencí

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Broskvová šťáva ze 4 ingrediencí - postup přípravy

Broskvová šťáva je zdravější alternativou ke kupovaným džusům, které obsahují zbytečnou chemii. Výhodou je osvěžující chuť a snadná příprava jen ze 4 ingrediencí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Omyté broskve vypeckujte, nakrájejte na menší kousky a vložte je do většího hrnce, kde je zalijte vodou tak, aby byly zcela ponořené. Poté je vařte 5 minut, od bodu varu.

2. KROK

Uvařené broskve odstavte z tepla, rozmixujte je a propasírujte.  

Poznámka: Během vaření se na hladině vytvoří pěna, kterou sbírejte.

3. KROK

Do šťávy vmíchejte cukr s kyselinou citronovou a nařeďte ji vodou, v případě potřeby. Pak ji vařte ještě 3–4 minuty a rozlijte ji do sterilizovaných sklenic. 

Poznámka: Množství cukru určete na základě preferencí na sladkost šťávy.

4. KROK

Sterilizované sklenice s broskvovou šťávou pevně uzavřete a nechte je vychladnout pod utěrkou, dnem vzhůru. Poté je skladujte na tmavém a chladném místě.

Poznámka: Díky receptu můžete získat až 1000 ml broskvové šťávy.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů