Broskvová šťáva ze 4 ingrediencí - postup přípravy
Broskvová šťáva je zdravější alternativou ke kupovaným džusům, které obsahují zbytečnou chemii. Výhodou je osvěžující chuť a snadná příprava jen ze 4 ingrediencí.
Ingredience
Omyté broskve vypeckujte, nakrájejte na menší kousky a vložte je do většího hrnce, kde je zalijte vodou tak, aby byly zcela ponořené. Poté je vařte 5 minut, od bodu varu.
Uvařené broskve odstavte z tepla, rozmixujte je a propasírujte.
Poznámka: Během vaření se na hladině vytvoří pěna, kterou sbírejte.
Do šťávy vmíchejte cukr s kyselinou citronovou a nařeďte ji vodou, v případě potřeby. Pak ji vařte ještě 3–4 minuty a rozlijte ji do sterilizovaných sklenic.
Poznámka: Množství cukru určete na základě preferencí na sladkost šťávy.
Sterilizované sklenice s broskvovou šťávou pevně uzavřete a nechte je vychladnout pod utěrkou, dnem vzhůru. Poté je skladujte na tmavém a chladném místě.
Poznámka: Díky receptu můžete získat až 1000 ml broskvové šťávy.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусный уголок.