Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jogurtové makovky

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 80 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Jogurtové makovky - postup přípravy

Vylepšete si den těmito klasickými jogurtovými makovkami – jejich příprava je snadná a nepotřebujete na ni moc surovin. Tento geniální recept nám poskytla paní Lenka Sedláčková.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do mísy nalijte vlažnou vodu. Přisypejte do ní vanilkový cukr a droždí a odložte směs na cca 20 minut, než z ní vzejde kvásek. Poté do něj postupně zapracujte bílý jogurt, polovinu rozklepnutého vejce (druhou si nechejte na pomazání), cukr, změklé máslo, rostlinný olej, špetku soli a hladkou mouku po částech.

2. KROK

Uhněťte těsto a zabalte mísu do potravinářské fólie, nechejte kynout cca 40 minut. Poté ho rozdělte na 12 kousků, dejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechejte je dalších 20 minut kynout. Každou makovku potřete vejcem, zasypejte mákem a dejte do trouby předehřáté na 200 stupňů péct na 20 minut. Poté můžete podávat, dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů