Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jogurtový koláč bez tuku s jablky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Jogurtový koláč bez tuku s jablky - postup přípravy

I bez tuku se dá upéct lahodný dezert, přesvědčí vás o tom jogurtový koláč s jablky podle receptu paní Anety Mühlhandlové – je totiž až nečekaně vláčný, drobenka mu dodává křupavý akcent a skořice s jablky neodolatelnou vůni. K odměřování surovin na těsto navíc nepotřebujete váhu, postačí vám kelímek od jogurtu.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Ovocná náplň

Drobenka

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Oloupaná jablka nastrouhejte na hrubém struhadle. Pokud jsou šťavnatá, zlehka je vymačkejte, aby koláč nebyl rozmočený. Nastrouhaná jablka smíchejte se skořicí a cukrem.

2. KROK

Předem si můžete připravit také tradiční drobenku. Smíchejte máslo, moučkový cukr a polohrubou mouku. Přidáním skořice, citronové kůry a vanilkového cukru získáte drobenku s neodolatelnou vůní, která pozvedne váš koláč na vyšší úroveň.

3. KROK

Při přípravě těsta nejprve řádně promíchejte jogurt s celými vejci. Ke směsi přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a cukr.

4. KROK

Těsto rozetřete na plech vystlaný pečicím papírem. Navrch přidejte nastrouhaná jablka a posypejte je připravenou drobenkou. Koláč pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 45 minut.

5. KROK

Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů