Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jogurtový koláč s ovocem a drobenkou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Jogurtový koláč s ovocem a drobenkou - postup přípravy

Dobrý recept na snadný, rychlý a lahodný koláč je základní výbavou každé hospodyňky. Pokud ten svůj teprve hledáte, vyzkoušejte jogurtový koláč s ovocem a drobenkou podle osvědčeného receptu od paní Hany Petrášové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Do mísy vyklopte bílý jogurt. Pokud máte malý plech, použijte malý jogurt, jestliže je velký, použijte velký kelímek. Můžete případně také namíchat bílý jogurt se zakysanou smetanou. Poměr mouky a cukru se odvíjí od použité velikosti jogurtu, respektive jeho kelímku, který slouží jako měrka.

2. KROK

K jogurtu v míse vyklepněte 2 vejce. S pomocí kelímku od jogurtu odměřte polohrubou mouku a cukr. Na sporáku rozpusťte máslo a nechejte ho zchladnout (případně použijte kupované ghí) a přidejte ho do směsi surovin. Nakonec přisypejte prášek do pečiva a vanilkový cukr a vše důkladně promíchejte do mírně tekutého těsta.

3. KROK

Plech vyložte pečicím papírem a vlijte do něj připravené těsto. Povrch posypejte ovocem, použít můžete borůvky, jahody, rybíz, nebo třeba meruňky, rebarboru či ananas. Ovoce můžete případně posypat skořicí nebo vanilkovým cukrem.

Připravte drobenku z 200 g mouky, 100 g másla a 100 g moučkového cukru, které promačkejte rukama či prosekejte příborovým nožem na písčitou hmotu. Tu nasypejte navrch koláče na ovoce.

4. KROK

Plech vložte do trouby rozehřáté na teplotu 170 °C a pečte koláč okolo 45 minut. Po dopečení jej nechte vychladnout, naporcujte, případně posypejte moučkovým cukrem a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů