Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrníčková buchta s tvarohem a Margotkou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Hrníčková buchta s tvarohem a Margotkou - postup přípravy

Mnoho lidí se shodne na tom, že nejnudnější část na pečení celkově je neustálé vážení surovin, které celý proces zdržuje. S tímto hrníčkovým receptem od paní Pavlíny Bušové vám ovšem tato starost odpadá a jako bonus si pochutnáte.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Tvarohová náplň

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do větší mísy rozklepněte všechna vejce na těsto a přidejte k nim cukr krupici a vanilkový cukr. Obojí společně vyšlehejte metličkou a během tohoto procesu do směsi postupně zašlehávejte i plnotučné mléko a rostlinný olej. Polohrubou mouku smíchejte s práškem do pečiva a kakaovým práškem, tuto sypkou směs poté postupně zašlehávejte do vznikajícího těsta.

2. KROK

Nakonec do něj zašlehejte i rum. Nachystejte si formu na pečení o velikosti 38×25 cm. Vymažte ji máslem a vysypejte hrubou moukou. Nalijte na ni hotové těsto a připravte náplň.

3. KROK

Do čisté mísy rozklepněte vejce a vyšlehejte je s krupicovým a vanilkovým cukrem. Poté do nich zašlehejte plnotučné mléko, tvaroh, vanilkový pudink a rum. Naneste vzniklý krém na těsto. Margotky nastrouhejte a nasypejte je navrch krému. Formu s moučníkem dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte ho cca 45 minut. Poté můžete buchtu podávat, dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů