Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kakaová bábovka s kokosovým krémem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Kakaová bábovka s kokosovým krémem - postup přípravy

Kromě klasických bábovek existuje i celá řada variací, které jsou možná nezvyklé, ale chutné. Pokud použijete kakaové těsto ze zakysané smetany a kokosový krém, budete příjemně překvapení.

Ingredience pro:
1 porce

Na krém

Na těsto (Objem hrnku = 240 ml)

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nejprve si uvařte krém. Do hrnce dejte sladké kondenzované mléko, strouhaný kokos a máslo. Zamíchejte, dejte vařit na sporák a stále míchejte, aby se krém nespálil. Musí zhoustnout tak, že kdy hrnec nakloníte, nebude se nic přilepovat na dno. Pak krém dejte do nádoby, přikryjte fólií a nechte vychladnout.

2. KROK

Do mísy dejte vejce, cukr, sůl a olej a vyšlehejte vše do pěny. Pak přimíchejte kakao. Přidejte mouku a zamíchejte, poté přilijte zakysanou smetanu a promíchejte a nakonec do těsta vmíchejte prášek do pečiva.

3. KROK

Nalijte těsto do vymazané a vysypané bábovkové formy. Poté lžící rovnoměrně nadávkujte krém na těsto ve formě kolem dokola. Bábovku pečte v předehřáté troubě na 180°C zhruba 40 minut.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů