Kakaové vánoční dortíčky s kokosem - postup přípravy
Tato delikátní pochoutka podle paní Romany Važanské spojuje vůni a chuť Vánoc v jednom malém dortíčku. Můžete si být jisti, že toto cukroví udělá radost celé vaší rodině a přátelům.
Kakaové kolečka
Krém
Kakaová poleva
Na ozdobu
Smíchejte špaldovou mouku s moučkovým cukrem a změklým máslem nebo Herou. Poté přidejte žloutky, citronovou kůru, kakao, prášek do pečiva a mléko.
Směs důkladně promíchejte a vypracujte z něj hladké těsto. Poté ho vyválejte na tenký plát a vykrájejte z něj kolečka.
Kolečka přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Poté ho vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte je přibližně 10 minut.
V hrnci smíchejte vodu, cukr, kakao, máslo a solamyl. Za stálého míchání přivedete směs k varu a vařte, dokud nezískáte hustou a hladkou hmotu.
Poté přidejte jemně mleté ořechy do krému a promíchejte. Pokud je krém příliš hustý, přidejte do něj trochu vody.
Slepte dortíčky krémem a potřete je i po stranách. Poté je obalte v kokosu. Na kakaovou polevu svařte vodu s kakaem a cukrem. Můžete také použít čokoládovou polevu.
Poté potřete vrch dortíčku kakaovou polevou a ozdobte ho celým lískovým oříškem. Poté je nechte ztuhnout v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.