Arašídová kolečka s vanilkovým cukrem - postup přípravy
Až si připravíte tato arašídová kolečka, už nebudete chtít sušenky z obchodu. Rychlá a jednoduchá pochoutka se skvěle hodí ve chvíli, kdy vás navštíví rodina a přátelé.
Těsto
Zdobení
Na začátku z vejce odeberte trochu vaječného bílku, který budete používat později. Změklé máslo vyšlehejte se špetkou soli, cukrem a vanilkovým cukrem. Směs šlehejte 3–4 minuty.
Po této době do směsi vešlehejte vejce a pokračujte ve šlehání další minutu. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte k nim mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s práškem prosejte a přidejte natřikrát.
Z ingrediencí uhněťte těsto, které rozdělte na dvě stejné části. Obě vložte do samostatných sáčků a do lednice na 30 minut.
Poznámka: Díky chladu získá těsto hustší konzistenci a bude se vám s ním lépe pracovat.
Z první části vyválejte plát o výšce 0,4 cm, z které vykrojte kolečka, z nichž vykrojte kulatý střed. Kolečka potřete vaječným bílkem, obalte je v nasekaných arašídech a vyskládejte je na plech, pokrytý pečicím papírem. Postup opakujte také s druhou částí těsta.
Arašídová kolečka pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
Tip: Dokud pochoutku nezkonzumujete, uchovávejte ji v nádobě bez přístupu vzduchu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарим с Таней