Kaviár z rajčat, paprik a česneku - postup přípravy
Kaviár z rajčat, paprik a česneku je výjimečný pro své univerzální použití, protože se hodí k rybám, masům i na topinky. Je plný chutí a neobsahuje zbytečnou chemii.
Ingredience
Rajčata omyjte, zbavte stopek a nakrájejte je nadrobno, stejně jako papriku, cibuli a česnek.
Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeníky.
V hrnci s rozpáleným olejem smažte cibuli 2–3 minuty. Přidejte rajčata a pokračujte ve smažení 5 minut. Poté, co rajčata pustí šťávu, vmíchejte do směsi papriku, hrnec zakryjte pokličkou a zeleninu vařte 40 minut.
Poté do směsi vmíchejte česnek a vše ochuťte pepřem, cukrem a solí. Pokračujte ve vaření dalších 10–15 minut, dokud se směs nezredukuje na požadovanou konzistenci.
Následně směsí naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete a nechte vychladnout dnem vzhůru. Poté kaviár z rajčat skladujte na chladném a tmavém místě.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ИЗЮМИНКА

