Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kaviár z rajčat, paprik a česneku

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 63 minut

Kaviár z rajčat, paprik a česneku - postup přípravy

Kaviár z rajčat, paprik a česneku je výjimečný pro své univerzální použití, protože se hodí k rybám, masům i na topinky. Je plný chutí a neobsahuje zbytečnou chemii.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rajčata omyjte, zbavte stopek a nakrájejte je nadrobno, stejně jako papriku, cibuli a česnek. 

Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeníky. 

2. KROK

V hrnci s rozpáleným olejem smažte cibuli 2–3 minuty. Přidejte rajčata a pokračujte ve smažení 5 minut. Poté, co rajčata pustí šťávu, vmíchejte do směsi papriku, hrnec zakryjte pokličkou a zeleninu vařte 40 minut.

3. KROK

Poté do směsi vmíchejte česnek a vše ochuťte pepřem, cukrem a solí. Pokračujte ve vaření dalších 10–15 minut, dokud se směs nezredukuje na požadovanou konzistenci. 

4. KROK

Následně směsí naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete a nechte vychladnout dnem vzhůru. Poté kaviár z rajčat skladujte na chladném a tmavém místě. 

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: ИЗЮМИНКА

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů