Domácí libečkové pesto ze 4 surovin - postup přípravy
Vyzkoušejte domácí libečkové pesto podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Je ideální k těstovinám, do polévek i k masu a připravíte ho za pár minut.
Ingredience
Listy libečku důkladně omyjte, osušte a rozmixujte je s česnekem, solí a olejem dohladka. Vzniklou směs následně vložte do sterilizované sklenice, kterou uzavřete a skladujte v lednici.
Poznámka: Sterilizace není nutná, ale vřele ji doporučujeme. Díky ní zmírníte riziko znehodnocení obsahu sklenice bakteriemi. Pesto vám tak déle vydrží.
Domácí libečkové pesto můžete použít mnoha způsoby. Skvěle doplní těstoviny, pizzu, ale můžete ho přidat i do polévek, salátů nebo k pečeným a grilovaným masům.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem