Kebab na špejli jen z 5 ingrediencí - postup přípravy
Připravte si rychlý kebab na špejli, který je ideální k obědu ve všední den, ale hodí se také na slavnostní rauty. Výhodou je, že budete potřebovat jen 5 ingrediencí.
Ingredience
Mleté maso smíchejte s nadrobno nakrájenou cibulí, solí, grilovacím kořením, s nasekanou petrželkou, bazalkou a koprem.
Poznámka: Aby se ingredience důkladně propojily, směs míchejte cca 10 minut.
Ze směsi vytvářejte malé válečky, které napíchněte na špejle. Ty odkládejte na plech, pokrytý alobalem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut.
Tip: Aby se vám maso nelepilo na ruce, občas je navlhčete ve vodě.
Kebab na špejli servírujte s oblíbeným dipem, zeleninou a bylinkami.
Tip: Pokrm je ideální také jako součást slavnostních rautů.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Мой Дастархан Вкусно и Быстро