Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kebab na špejli jen z 5 ingrediencí

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Kebab na špejli jen z 5 ingrediencí - postup přípravy

Připravte si rychlý kebab na špejli, který je ideální k obědu ve všední den, ale hodí se také na slavnostní rauty. Výhodou je, že budete potřebovat jen 5 ingrediencí.

Ingredience pro:
6 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mleté maso smíchejte s nadrobno nakrájenou cibulí, solí, grilovacím kořením, s nasekanou petrželkou, bazalkou a koprem. 

Poznámka: Aby se ingredience důkladně propojily, směs míchejte cca 10 minut. 

2. KROK

Ze směsi vytvářejte malé válečky, které napíchněte na špejle. Ty odkládejte na plech, pokrytý alobalem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut. 

Tip: Aby se vám maso nelepilo na ruce, občas je navlhčete ve vodě.

3. KROK

Kebab na špejli servírujte s oblíbeným dipem, zeleninou a bylinkami. 

Tip: Pokrm je ideální také jako součást slavnostních rautů. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů