Dušené vepřové plátky na hořčici - postup přípravy
Pokud nevíte, co si připravit k obědu, vyzkoušejte tyto dušené vepřové plátky na hořčici, podle YouTube kanálu Recepty bez brepty. Servírovat je můžete s americkými bramborami, hranolky nebo bramborovou kaší.
Ingredience
Vepřové maso nakrájejte na 4 plátky a pomocí paličky ho naklepejte. Poté ho dochuťte z obou stran solí, mletým koriandrem a mletým pepřem.
Do vetší pánve vložte sádlo a nechte ho rozehřát. Plátky masa poté z obou stran opečte do zlatova a vyjměte ho. Na výpeku orestujte do zlatova cibuli a následně vraťte maso i se šťávou zpět do pánve.
Maso zalijte vodou, pánev přiklopte poklicí a vařte ho, dokud zcela nezměkne. Následně ho vyjměte a výpek smažte, dokud se od něj neoddělí tuk. Ten poté posypte moukou a vše promíchejte.
Do pánve přidejte hořčici, nakládané okurky nakrájené nadrobno a vše promíchejte. Směs poté zalijte vývarem a opět vše promíchejte. Maso vraťte do pánve a na velmi mírném ohni vše provařte po dobu 10 minut.
Vepřové plátky na hořčici ihned servírujte. Podávat je můžete s americkými bramborami, hranolky či bramborovou kaší.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty