Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dušené vepřové plátky na hořčici

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Dušené vepřové plátky na hořčici - postup přípravy

Pokud nevíte, co si připravit k obědu, vyzkoušejte tyto dušené vepřové plátky na hořčici, podle YouTube kanálu Recepty bez brepty. Servírovat je můžete s americkými bramborami, hranolky nebo bramborovou kaší.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Vepřové maso nakrájejte na 4 plátky a pomocí paličky ho naklepejte. Poté ho dochuťte z obou stran solí, mletým koriandrem a mletým pepřem.

2. KROK

Do vetší pánve vložte sádlo a nechte ho rozehřát. Plátky masa poté z obou stran opečte do zlatova a vyjměte ho. Na výpeku orestujte do zlatova cibuli a následně vraťte maso i se šťávou zpět do pánve.

3. KROK

Maso zalijte vodou, pánev přiklopte poklicí a vařte ho, dokud zcela nezměkne. Následně ho vyjměte a výpek smažte, dokud se od něj neoddělí tuk. Ten poté posypte moukou a vše promíchejte.

4. KROK

Do pánve přidejte hořčici, nakládané okurky nakrájené nadrobno a vše promíchejte. Směs poté zalijte vývarem a opět vše promíchejte. Maso vraťte do pánve a na velmi mírném ohni vše provařte po dobu 10 minut.

5. KROK

Vepřové plátky na hořčici ihned servírujte. Podávat je můžete s americkými bramborami, hranolky či bramborovou kaší.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů