Kečup bez cukru s jablky a cibulí - postup přípravy
Kečup bez cukru vám umožní pochutnat si na kvalitní omáčce s minimem kalorií a chemických látek. Výhodou je jednoduchá příprava, která vás vyjde na pár korun.
Ingredience
Omytá rajčata vložte do hrnce, kde je smíchejte s vodou, nahrubo nakrájenou cibulí a nakrájenými jablky.
Poznámka: Před krájením z jablek odstraňte jádřince.
Hrnec zakryjte pokličkou a jeho obsah vařte 40 minut. Směs poté rozmixujte, propasírujte a do vzniklého kečupu vmíchejte jablečný ocet, rajský protlak, hořčici a sůl.
Tip: Přidat můžete i lžíci javorového sirupu.
Kečup vraťte na teplo a vařte ho dalších 5–10 minut, na mírném ohni. Jakmile zhoustne, přelijte ho do sterilizované sklenice, kterou uzavřete a nechte vychladnout.
Tip: Je-li to nutné, můžete kečup zahustit moukou, rozpuštěnou ve vodě. V takovém případě je nutné kečup několik minut povařit, aby byl snadno stravitelný.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: How To Cook Smarter

