Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kefírové placičky se zeleninou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Kefírové placičky se zeleninou - postup přípravy

Není nic lepšího, než se po náročném dni vrátit domů a mít ihned naservírovaný oběd. To ovšem není úplně možné, pokud žijete sami. Situace ale není neřešitelná – jednoduše si můžete udělat tyto rychlé placičky se zeleninou.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Zeleninová náplň

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do větší mísy si rozklepněte jedno vejce, přidejte sůl s cukrem a metličkou promíchejte. Přilijte kefír o pokojové teplotě, zakysanou smetanu, jedlou sodu, papriku a pepř. Metličkou opět promíchejte tak, aby vám vzniklá jednolitá směs. Postupně začněte přidávat mouku a zapracovávejte ji stěrkou. Mělo by vám vzniknout lepivé těsto.

2. KROK

Těsto dejte na chvíli stranou a připravte si zeleninovou směs. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle a zelí nasekejte nadrobno. Totéž proveďte i s jarní cibulkou a petrželí. Na pánev nalijte trochu slunečnicového oleje, rozehřejte a dejte na ni smažit cibuli s mrkví doměkka okolo 3 minut, poté přidejte i zelí, vodu, sůl a promíchejte. Zakryjte pokličkou a nechejte dusit okolo 5 minut, občas promíchejte.

3. KROK

Poté přidejte jarní cibulku s petrželí a promíchejte, nechejte chvíli prosmažit a zeleninovou náplň máte hotovou. Smíchejte ji s již připraveným těstem a na vyčištěné pánvi si rozehřejte další olej. Lžící nabírejte vždy menší množství těsta a dejte smažit na pánev po dobu 3–4 minut z každé strany. Po vytažení nechte chviličku okapat na papírové kuchyňské utěrce, aby se vsákl přebytečný tuk, a můžete podávat. Dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů