Košíčky s jablky, mandlemi a skořicí - postup přípravy
Košíčky s jablky jsou pochoutkou s osvěžující chutí ovoce. Dezert je výjimečný, protože kombinuje jemnou strukturu těsta s křupavostí mandlí a vůní skořice.
Těsto
Zdobení
Na pomazání a posypání
Nejprve připravte těsto. Jablko oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, které pokapejte citronovou šťávou.
Poznámka: Před krájením z jablka odstraňte jádřinec. Citronová šťáva zabrání zhnědnutí jablek.
V samostatné míse vyšlehejte vejce s cukrem, špetkou soli a vanilkovým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte olej s vanilkovým jogurtem. Na závěr přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s kypřicím práškem prosejte.
Formu na muffiny vyložte cukrářskými košíčky, které naplňte připraveným těstem asi do ⅔ jejich výšky.
Poznámka: Před použitím košíčků se ujistěte, že jsou vhodné k pečení v troubě.
Do každého košíčku vložte 4 plátky jablek, které zasypte směsí cukru a skořice. Dezert následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut.
Po upečení košíčky s jablky z formy vyklopte, pomažte je meruňkovým džemem, posypte praženými nasekanými mandlemi a, po vychladnutí, je servírujte ke kávě nebo čaji.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolce facili