Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté bramborové palačinky se zeleninou a tvarohem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kynuté bramborové palačinky se zeleninou a tvarohem - postup přípravy

Ta nejchutnější snídaně či večeře v sobě ukrývá palačinkový základ. Ten je ale obohacený o strouhaný brambor a spoustu barevné a aromatické zeleniny. Díky tomu tyto slané palačinky potěší všechny vaše smysly a navíc je i zdravý. Mimoto je tento recept velmi levný a nenáročný na přípravu. To vše předurčuje bramborové palačinky k tomu, aby se staly vašimi oblíbenými společníky.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Do hluboké mísy vyklepněte dvě vajíčka a rozšlehejte je metličkou. Přidejte jednu a půl čajové lžičky soli, jednu polévkovou lžíci cukru a stejné množství sušeného droždí. Přilijte 300 mililitrů teplého, ale nikoliv horkého mléka a stejné množství teplé vody. Pak suroviny velmi dobře promíchejte, abyste získali homogenní směs. K té nakonec přisypejte hladkou mouku a důkladně ji do směsi zapracujte tak, aby v těstě nezůstaly žádné hrudky. Výsledkem by mělo být polotekuté těsto. To zakryjte fólií či pokličkou a nechte ho 30 minut kynout.

2. KROK

Zatímco těsto kyne, připravte si zeleninu. Nasekejte najemno cibuli a jarní cibulku, papriky zbavte jadřinců a semínek a nakrájejte je na malé kostičky. Z čerstvé petrželky otrhejte lístky, stonky si schovejte na přípravu zeleninového vývaru a listy nasekejte najemno. Rajčeti odkrojte vršek, odstraňte vodnatou část se semínky a zbytek nakrájejte na malé kostičky. Oloupejte jednu bramboru a nastrouhejte ji na hrubém struhadle. Trochu ji osolte a promíchejte, aby pustila přebytečnou šťávu, kterou následně slijte a dobře vyždímejte, aby vám nenarušovala strukturu těsta.

3. KROK

Jakmile těsto vykyne, trochu ho promíchejte a přidejte k němu nasekanou zeleninu i strouhaný brambor. Tvrdý tvaroh nastrouhejte nebo prsty rozdrobte na malé kousky a rovněž ho přidejte do těsta. Všechny ingredience pak velmi dobře promíchejte.

4. KROK

Na kamnech rozehřejte velkou pánev (ideální je ta na palačinky), kterou vytřete rostlinným olejem a odměřte na ni jednu až dvě naběračky těsta. Rozprostřete ho na celou plochu pánve a smažte ho na mírném až středním ohni tak dlouho, dokud se na povrchu nezačnou tvořit tuhé bublinky. V tu chvíli placku otočte na druhou stranu. Okraje potřete trochou oleje a pokračujte ve smažení ještě pár minut dozlatova. Stejným způsobem zpracujte i zbytek těsta. Hotové bramborové palačinky nechte trochu zchladnout a podávejte je spolu se zakysanou smetanou nebo s jinou oblíbenou studenou omáčkou. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů