Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené pekingské zelí s medovou omáčkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Pečené pekingské zelí s medovou omáčkou - postup přípravy

Pečené pekingské zelí s medovou omáčkou je nevšedním jídlem, kterým překvapíte celou svou rodinu. Je to rychlá a jednoduchá svačina, která vás zasytí.

Ingredience pro:
8 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Pekingské zelí nakrájejte na zhruba tři centimetry silné plátky. Olej smíchejte spolu se sójovou omáčkou a medem. Směs důkladně promíchejte.

2. KROK

Plátky zelí naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a zlehka potřený olejem. Poté je potřete směsí ze sójové omáčky a medu. Nakonec zelí důkladně posypte zvoleným kořením či bylinkami, solí a pepřem.  

3. KROK

Plech s okořeněním zelím vložte do trouby a pečte ho tak dlouho, dokud nebude měkké a jeho okraje lehce opečené. Podávejte ho samotné, s dipem či s jinou vaší oblíbenou přílohou.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů