Kinder řezy s krémem z Mascarpone - postup přípravy
Kinder řezy jsou jemné, lahodné a snadné na přípravu. Zkombinujte lehké kakaové těsto s lahodným krémem a vytvořte sladký dezert, vhodný pro každou příležitost.
Korpus
Krém
K namáčení
Poleva
Nejprve připravte korpus. V míse smíchejte mouku, kakao a kypřící prášek do pečiva. Suchou směs odložte stranou a v jiné míse vyšlehejte vaječné bílky se solí. Za stálého šlehání přidejte cukr a šlehejte, dokud nevznikne nadýchaná pěna.
Poznámka: Cukr přidávejte postupně, aby se ingredience lépe propojily.
Následně do směsi vešlehejte vanilkový extrakt a vaječné žloutky. Poté, co vznikne hladká hmota, opatrně do ní postupně vmíchejte suchou směs. Vzniklým těstem naplňte dortový ráfek s výklopným dnem vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 30–35 minut.
Poznámka: Doba pečení závisí na výkonnosti vaší trouby. Zda je těsto upečené, zjistíte, když do něj píchnete špejlí. Pokud ji vytáhnete čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte.
Po upečení z korpusu ráfek sejměte a nechte ho volně vychladnout. Poté ho horizontálně rozkrojte na dvě poloviny. Následně připravte krém.
V míse vyšlehejte vychlazenou smetanu s Mascarpone a moučkovým cukrem. Poté první vrstvu korpusu vraťte do dortového ráfku a potřete celý jeho povrch oslazenou instantní kávou.
Korpus potřete krémem, zarovnejte ho dohladka a zakryjte ho druhou částí korpusu, kterou také potřete oslazenou kávou. Dezert následně vložte na 4 hodiny do lednice.
Zatím si připravte čokoládovou polevu. V míse smíchejte rozpuštěnou hořkou čokoládu s nutellou a rostlinným olejem, díky kterému se bude poleva krásně lesknout. Polevou pokryjte celý povrch Kinder řezů, včetně stran. Poté dezert vložte na 30 minut do lednice, aby poleva ztuhla.
Poznámka: Čokoládu rozpustíte dvouminutovým přihříváním v mikrovlnce. Můžete ji rozpustit také ve vodní lázni.
Kinder řezy servírujte nakrájené na kousky.
Tip: Chcete-li, aby dezert působil slavnostněji a více svěže, můžete ho podávat s čerstvými jahodami, borůvkami a trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Schnelle und lecker