Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený pudinkový dort se šlehačkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Nepečený pudinkový dort se šlehačkou - postup přípravy

Překvapte své blízké a připravte pro ně báječný a přitom snadný a rychlý zákusek, který jim zpříjemní i ten nejpochmurnější den. Je sladký, krémový a ve všech směrech zkrátka dokonalý. Uvidíte, že se po něm jen zapráší a určitě ho budete rádi a s láskou připravovat znovu a znovu. Toto je jeden z těch receptů, který rozhodně musíte mít ve svém zápisníčku. Rozhodně ho užijete.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:

Nejprve si uvařte pudink. Do hrnku si odměřte 100 ml mléka a rozmíchejte v něm pudinkový prášek. Zbylé mléko nalijte do hrnce, vsypte do něj vanilkový cukr a přiveďte k varu. Pak k sladkému mléku přilijte rozmíchaný pudink a vařte za stálého míchání asi 2 minuty, dokud pudink nezhoustne. Pak ho odstavte z ohně a nechejte vychladnout.




V misce smíchejte změklé máslo s cukrem a obojí společně důkladně utřete do jednolité hmoty. Pak získaný krém jemně vmíchejte do pudinku a dobře promíchejte, aby se suroviny spojily.

Připravte si vhodný tác, můžete ho vyložit pečícím papírem a na jeho dno vyskládejte základnu ze sušenek o rozměrech 5×3 sušenky. Na základnu rozetřete silnou vrstvu karamelizovaného kondenzovaného mléka a na něj vyskládejte druhou vrstvu sušenek. Na Tu pak nalijte pudinkový krém a rovnoměrně ho rozetřete po celém povrchu sušenkové základny. Na pudink opět vyskládejte sušenky.

Nakonec připravte šlehačku. Připravte si želatinu podle návodu na obalu. Do hlubší misky nalijte smetanu ke šlehání, přidejte k ní moučkový cukr a balíček ztužovače a elektrickým šlehačem šlehejte, dokud nezískáte pevnou pěnu. K té pak přidejte rozpuštěnou želatinu a důkladně promíchejte. Šlehačkovou směs pak nalijte na vrch dortu, rovnoměrně ji rozetřete po celém povrchu posledního sušenkového patra.

Na struhadle nastrouhejte čokoládu a celou šlehačkovou vrstvu s ní rovnoměrně posypejte. Připravený dort pak vložte do lednice nejméně na 3 až 4 hodiny, aby důkladně ztuhl a sušenková patra naopak změkla. Pak už můžete dort nakrájet na porce a podávat třeba se šálkem dobrého čaje nebo kávy.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů