Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dort „Klášterní dům“ přinese do vašeho domova úžasnou chuť a netradiční vzhled

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 70 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Dort „Klášterní dům“ přinese do vašeho domova úžasnou chuť a netradiční vzhled - postup přípravy

Říká se mu sice „Klášterní dům“, ale připomínat vám také může stan nebo pyramidu. Jedná se o velmi tradiční dort z křehkého těsta a višní, který se skvěle hodí pro každou rodinnou oslavu. Nejen, že úžasně chutná, ale také krásně vypadá.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Krém

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Připravte si těsto. Do hluboké mísy vložte máslo s cukrem a vyšlehejte ho do krémové konzistence. Přidejte zakysanou smetanu a prošlehejte. Postupně přidejte mouku a vytvořte hladké těsto. Možná budete potřebovat trochu více nebo méně mouky, než je uvedeno výše. Těsto by nemělo být příliš měkké, ale ani velmi tvrdé.

2. KROK

Těsto rozdělte na 15 dílů a vytvarujte z něj kuličky. Vložte je na talíř, zakryjte potravinářskou fólií a vložte na 30 minut do lednice.

3. KROK

Vezměte čerstvé třešně nebo rozmrazte mražené třešně a slijte šťávu. Vychladlé těsto po jednom rozválejte na obdélníky a doprostřed každého vyskládejte v jedné řadě připravené třešně. Těsto zabalte do ruličky s třešněmi uvnitř.

4. KROK

Vložte všechny ruličky na plech vyložený pečicím papírem a vložte je do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 17-18 minut, dokud nebudou nádherně zlaté. Přesuňte je na mřížku a nechte vychladnout.

5. KROK

Nyní připravte krém. Vyšlehejte zakysanou smetanu s moučkovým cukrem.

6. KROK

Nakonec celý dort sestavte. Na talíř položte 5 tyčinek. Bohatě namažte připraveným krémem ze smetany. Poté položte 4 tyčinky a znovu namažte. Poté položte 3, 2 a 1 tyčinky, abyste získali pyramidu. Vždy jednotlivé vrstvy namažte. Nakonec zbylým krémem zalijte celý dezert a vložte přes noc do lednice. Ráno ho můžete posypat nastrouhanou čokoládou, aby vypadal a chutnal ještě lépe. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů