Koblihy s vanilkovým krémem a čokoládovou polevou - postup přípravy
Hledáte-li rychlý recept na sladkou snídani nebo pochoutku ke kávě, připravte si tyto koblihy s vanilkovým krémem za pouhých 20 minut. Recept je skutečně jednoduchý a nemusí se ho bát ani začátečníci.
Těsto
Náplň
Poleva
V míse smíchejte mléko s droždím a lžící cukru. Vše zamíchejte a přisypte zbytek cukru, vanilkový cukr, špetku soli a vaječné žloutky. Ingredience znovu zamíchejte a po částech přidávejte mouku. Následně uhněťte těsto, přikryjte jej utěrkou a nechte jej kynout 45–60 minut.
Poznámka: Těsto můžete nechat kynout v jakékoliv nádobě přikryté například víkem nebo potravinovou fólií. Důležité je, aby se k těstu nedostal vzduch a bylo na teplém místě.
Po vykynutí těsto vyválejte na plát o výšce asi 2 cm a pomocí sklenice z něj vykrojte kolečka. Ta ukládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte kynout přibližně 30 minut.
V hrnci rozehřejte olej a jakmile začne bublat, koblihy v něm osmažte dozlatova. Usmažené koblihy odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Poznámka: Smažení každé koblihy zabere přibližně 2 minuty.
Následně si připravte pudinkovou náplň. Práškový pudink uvařte v mléce a oslaďte jej cukrem. Hotový pudink přikryjte potravinovou fólií a nechte jej vychladnout. Vaření potrvá přibližně 2 minuty.
Tip: Fólii položte na pudink tak, aby se ho přímo dotýkala. Zabráníte tak vzniku škraloupu na jeho vrchní části.
Vychladlý pudink lžící rozmíchejte, naplňte jím trezírovací sáček s ostrou špičkou, kterou zabodněte do každé koblihy a naplňte ji. Poté si připravte čokoládovou polevu.
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, přilijte k ní mléko a vše míchejte do doby, než vznikne jemná čokoládová poleva. Polevu poté nechte mírně vychladnout a následně v ní namáčejte koblihy pouze z jedné strany.
Připravte si také bílou čokoládovou polevu, a to stejným způsobem, jako polevu z tmavé čokolády. Polevou naplňte cukrářský sáček a koblihy ozdobte jemnými linkami.
Tip: Koblihy s vanilkovým krémem podávejte ke snídani nebo k odpolední kávě či čaji.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: CookBakery