Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Koblihy s vanilkovým krémem a čokoládovou polevou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Koblihy s vanilkovým krémem a čokoládovou polevou - postup přípravy

Hledáte-li rychlý recept na sladkou snídani nebo pochoutku ke kávě, připravte si tyto koblihy s vanilkovým krémem za pouhých 20 minut. Recept je skutečně jednoduchý a nemusí se ho bát ani začátečníci.

Ingredience pro:
12 kusů
+ -

Těsto

Náplň

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte mléko s droždím a lžící cukru. Vše zamíchejte a přisypte zbytek cukru, vanilkový cukr, špetku soli a vaječné žloutky. Ingredience znovu zamíchejte a po částech přidávejte mouku. Následně uhněťte těsto, přikryjte jej utěrkou a nechte jej kynout 45–60 minut.

2. KROK

Poznámka: Těsto můžete nechat kynout v jakékoliv nádobě přikryté například víkem nebo potravinovou fólií. Důležité je, aby se k těstu nedostal vzduch a bylo na teplém místě.

3. KROK

Po vykynutí těsto vyválejte na plát o výšce asi 2 cm a pomocí sklenice z něj vykrojte kolečka. Ta ukládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte kynout přibližně 30 minut. 

4. KROK

V hrnci rozehřejte olej a jakmile začne bublat, koblihy v něm osmažte dozlatova. Usmažené koblihy odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

Poznámka: Smažení každé koblihy zabere přibližně 2 minuty.

5. KROK

Následně si připravte pudinkovou náplň. Práškový pudink uvařte v mléce a oslaďte jej cukrem. Hotový pudink přikryjte potravinovou fólií a nechte jej vychladnout. Vaření potrvá přibližně 2 minuty.

6. KROK

Tip: Fólii položte na pudink tak, aby se ho přímo dotýkala. Zabráníte tak vzniku škraloupu na jeho vrchní části.

7. KROK

Vychladlý pudink lžící rozmíchejte, naplňte jím trezírovací sáček s ostrou špičkou, kterou zabodněte do každé koblihy a naplňte ji. Poté si připravte čokoládovou polevu. 

8. KROK

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, přilijte k ní mléko a vše míchejte do doby, než vznikne jemná čokoládová poleva. Polevu poté nechte mírně vychladnout a následně v ní namáčejte koblihy pouze z jedné strany.

9. KROK

Připravte si také bílou čokoládovou polevu, a to stejným způsobem, jako polevu z tmavé čokolády. Polevou naplňte cukrářský sáček a koblihy ozdobte jemnými linkami. 

Tip: Koblihy s vanilkovým krémem podávejte ke snídani nebo k odpolední kávě či čaji.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK

Zdroj receptu: CookBakery 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů