Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čerstvé sušenky s marmeládou, které se vám rozplynou na jazyku

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Čerstvé sušenky s marmeládou, které se vám rozplynou na jazyku - postup přípravy

Velmi rychlý recept na sušenky plněné marmeládou, které se hodí na jakékoli víkendové odpoledne. Dokonale chutnají s kávou i čajem a potěšíte s nimi i hosty, kteří k vám přijdou na návštěvu.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Nejdříve připravte těsto. Do hluboké mísy rozklepněte celé vejce a zvlášť žloutek. Přidejte sůl, máslo (pokojové teplotě), moučkový cukr a vanilkový cukr. Vše důkladně promíchejte metličkou, dokud nezískáte nádherně hladké a krémové těsto. Přidejte citronovou šťávu a znovu důkladně promíchejte.

2. KROK

Pomalu přidávejte mouku a míchejte. Nejdříve to půjde metličkou, ale poté budete muset zapojit ruce. Hnětení těsta rukama provádějte na pracovní desce posypané moukou. Na konci musíte získat měkkou kouli bez hrudek, která nebude lepit.

3. KROK

Pracovní plochu posypejte moukou a z těsta vyválejte kulatý, středně velký plát. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Vezměte si formičky na cukroví (např. v podobě kytičky) a vykrajujte sušenky. Zvolit můžete jakýkoli tvar. Pokud nemáte vykrajovátka, můžete klidně použít obyčejnou sklenici. Zbylé těsto smíchejte do koule. Rozválejte ho a znovu vykrajujte, dokud vám těsto nedojde.

4. KROK

Sušenky rozložte v řadách na plech vyložený pečicím papírem a nechte mezi nimi místo. Pečte v předehřáté troubě na teplotu 180 stupňů po dobu 10-12 minut. Záleží na vaší troubě.

5. KROK

Sušenky vyndejte z trouby, pomažte svou oblíbenou marmeládou a poté je přilepte k sobě. Získáte sušenky podobné lineckému cukroví, které budou chutnat i vypadat skvěle.

6. KROK

Pokud chcete, můžete je obalit ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů