Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněné polštářky z listového těsta

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Plněné polštářky z listového těsta - postup přípravy

Pokud se chcete vyšvihnout před rodinou či návštěvou něčím novějším, vyzkoušejte jednoduché plněné polštářky z listového těsta, a to hned se dvěma různými náplněmi. Na své si přijdou nejen milovníci čokolády, ale i povidel.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Na potření

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Hořkou čokoládu rozdělte nahřátou čepelí nože na kostičky a rozložte si plát listového těsta. Na jeho polovinu dejte v pravidelných rozestupech kostičky čokolády. Pak na každou z nich nasypejte trochu sekaných lískových ořechů. Přeložte druhou polovinou plátu, těsto na krajích spojte a v mezerách mezi kostičkami rozkrájejte kolečkem na pizzu na polštářky.

2. KROK

Na polovinu druhého plátu těsta namažte ricottu. Tu poté potřete vrstvou povidel. Přeložte druhou polovinou plátu, těsto na krajích spojte a kolečkem na pizzu rozkrájejte na čtvercové polštářky veliké jako u čokolády.

3. KROK

Dejte oba kusy těsta na pečicím papíře na plech. Smíchejte žloutek, cukr a mléko a směsí polštářky potřete. Ty plněné ricottou a povidly navíc posypejte cukrem krystal. Vložte plech do předem rozehřáté trouby na 190 °C a pečte polštářky 20 až 25 minut. Vychladlé polštářky s čokoládou na závěr posypejte směsí moučkového cukru s kakaem.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů