Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Koblížky s čokoládou a kokosem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Koblížky s čokoládou a kokosem - postup přípravy

Z kynutého těsta můžete na oleji usmažit nadýchané zlatavé koblížky. Pak je stačí namočit do rozehřáté čokolády, ozdobit strouhaným kokosem a dokonalá dobrota pro děti i dospělé je na světě.

Ingredience pro:
10 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do zadělávací mísy nalijte vlažné mléko, přidejte cukr, sušené droždí a rozklepněte vejce. Zamíchejte a nechte rozeběhnout kvásek.

2. KROK

Poté přidejte mouku, sůl a umíchejte těsto. Do něho zapracujte změklé máslo a rukou či robotem vypracujte hladké, nelepivé těsto. Přikryjte ho a nechte 20 až 25 minut kynout.

3. KROK

Těsto rozdělte na 10 dílů a udělejte z nich bochánky, které mírně zploštěte. Nechte je 30 až 35 minut kynout. Pak je dejte do pánve s dostatečným množstvím rozpáleného oleje, aby mohly plavat, a usmažte je z obou stran do zlatova.

4. KROK

Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu. Namočte do ní jednu stranu koblížků a pak je posypejte strouhaným kokosem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Delmira Cooking

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů