Mléčné bochánky z kynutého těsta

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
60 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Mléčné bochánky z kynutého těsta - postup přípravy

Milujete domácí pečivo, ať už je sladké anebo slané? Pak si zkuste upéct dokonalé mléčné bochánky z kynutého těsta! Konzumovat je můžete nejen k snídani s marmeládou, ale také na svačinu s šálkem kávy.

Nejprve si do velké mísy nasypte hladkou mouku. Poté v ní udělejte důlek a do něj vlijte teplou vodu, teplé mléko, olivový olej a také přisypte sůl, krupicový cukr a sušené droždí.




Ze všech surovin vypracujte hladké a vláčné těsto do tvaru bochánku. Ten pak umístěte do olejem vymazané mísy a nechte kynout alespoň hodinu na teplém místě. Nezapomeňte přikrýt víkem anebo utěrkou.

Tvarování mléčných bochánků a jejich pečení v troubě

Až těsto vykyne, vyjměte ho na mírně pomoučený vál a ještě několikrát propracujte rukama. Nakonec ho rozdělte na asi devět stejně velkých kousků. Každý z nich pak vyválejte na placku, tu na jedné straně nařízněte nožem a zarolujte kolem dokola.

Tak vám vznikne jakýsi trojúhelníkový bochánek. Jednotlivé kusy vyskládejte na plech s pečícím papírem, pomažte mlékem, posypte dle libosti sezamem a dejte péct do předehřáté trouby na cca 30 minut při teplotě 200 °C.

Servírování mléčných bochánků

Upečené mléčné bochánky vyjměte z trouby, nechte zchladnout a poté podávejte dle preferencí. Hodit se bude k sladkému pečivu ovocný jogurt, Nutella, džem, marmeláda, sladký tvaroh a podobně. Možné je pečivo také před pečením naplnit třeba slazeným mletým mákem a švestkovými povidly. Přejeme vám dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Galerie

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 100 hlasů
Nahlásit chybu
85 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt