Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kefírová buchta s čokoládovým krémem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Kefírová buchta s čokoládovým krémem - postup přípravy

Kefírová buchta s čokoládovým krémem podle receptu od paní Jitky Kořánové je vynikající a jednoduchý dezert, který vám zpříjemní každé odpoledne u kávy.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Ve větší míse smíchejte mouku s cukrem, kakaem a také jedlou sodou. Přidejte olej a vejce spolu s kefírem a rumem. Ze všech surovin pečlivě vymíchejte hladké těsto.  

2. KROK

Těsto nalijte na vymazaný a moukou vysypaný plech. Dejte ho péct do předehřáté trouby na 170 °C na zhruba 20–25 minut. Po upečení ho nechte zcela vychladnout.

3. KROK

Na krém rozpusťte čokoládu ve vodní lázní a smíchejte ji se zakysanou smetanou. Poté jím potřete vychladlý korpus. Buchtu nechte před podáváním dostatečně ztuhnout v lednici.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů